Veel bestuurservaring

Dat burgemeester Bert Maertens door de partij is aangeduid als lijsttrekker, was eerder al bekend gemaakt. Ook de vijf uittredende N-VA-schepenen kandideren elk opnieuw voor de gemeenteraad. Schepen van o.m. Omgeving, Openbare Werken en Mobiliteit Caroline Maertens bekleedt de tweede plaats, op de derde plaats gevolgd door schepen van Jeugd en Sport Virginie Derumeaux. Schepen van Financiën en Wonen Tom Verbeke en schepen van Economie en Evenementen Lisbet Bogaert kandideren van op plaatsen vijf en zes. Lijstduwer (plaats 29) is schepen van Cultuur Kurt Himpe.

De helft nieuwe kandidaten, vijf jongeren

Opvallend is het grote aantal nieuwkomers op de N-VA-lijst. Lijsttrekker Bert Maertens: “We maken er elke verkiezing een erezaak van om met minstens één derde nieuwe gezichten naar de kiezer te trekken. Dat houdt onze ploeg scherp en versterkt N-VA Izegem met nieuwe inzichten en ideeën. Deze keer is zelfs de helft nieuw: voor 14 van de 29 kandidaten is het de eerste deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Nieuweling Karen Pollefeyt, bezieler van Beweegpunt Izegem, komt op de vierde plaats. Bij de vijf jongerenkandidaten zijn er naast huidige gemeenteraadsleden Laura Vandamme (plaats 9) en Lisa Grijspeert (10) drie nieuwkomers: Julie Degezelle (8), Wiebe Depoorter (11) en Niels Desmet (12).

Cafébaas Kevin “Leute” Deleu komt op plek 13, gevolgd door een grote groep andere nieuwe gezichten op de N-VA-lijst, met Thibaut Barbe (14), Isabelle Eeckhout (15), Saar Lauwers (16), An-Sofie Scheldeman (17), Roderick Gors (18), Ellen Seynaeve (19), Wim Verbeke (20), Kurt Beheydt (21) en Marnix Malysse (23).

Ook vertrouwde N-VA-gezichten Kevin Carrette (plaats 7), Huguette Oosterlinck (22), Peter Vermeulen (24), Annelies Demey (25), Diederik Pattyn (26), Hein Depoorter (27) en Veerle Vandamme (28) maken deel uit van de kandidatenlijst waarmee N-VA Izegem op zondag 13 oktober de Izegemse kiezer probeert te overtuigen.